WILDLIFE! (Ilse Weisfelt  solo)

Al sinds begin 2012 kom je het kleurrijke, vrolijke werk van de Rotterdamse Ilse Weisfelt overal tegen. Van magazines en gezeefdrukte posters, tot muurschilderingen en speelgoed. Ze creëert met haar unieke, sterke symbolen en vormentaal een eigen wereld waarin humor en energie samenkomen.


Weisfelt weet haar illustraties te ontdoen van ruis en al het overbodige, waarmee ze op een minimalistische manier tot de kern van haar boodschap weet te komen. Zo vertelt ze aandachtig haar verhaal en tovert ze met scherpzinnige thematiek in karakteristieke vormen een glimlach op je gezicht.


Waar we haar werk normaal binnen de twee uiterste kaders van een magazine of juist levensgrote muurschilderingen tegenkomen, maakt ze nu de stap naar unieke werken op canvas en houten panelen. Verwacht warme kleuren en heldere, elegante vormen die samensmelten tot Weisfelts wereld. Daarnaast is een serie originele lijntekeningen te zien die uit haar ontelbare schetsboeken ontsnapt lijken te zijn.


Deze schetsboeken zijn de bron van Ilse haar werk. Daarin geeft ze al tekenend beeld aan gevoelens, ervaringen en waarnemingen. Zo ontstaat een eigenzinnige, universele beeldtaal; een onuitputtelijke bibliotheek van Weisfelt emoji's, symbolen en hiërogliefen.


Ze werkt onder andere voor Spotify, Monocle Magazine, The Daily Telegraph, Uitgeverij Snor, Trouw en haar werk was te zien in verschillende tentoonstellingen. Ruby Soho verwelkomt Ilse Weisfelt nu voor haar eerste solotentoonstelling Wildlife. Tijd voor acryl, inkt, zon en good vibes.

Bezoek de website van Ilse Weisfelt hier.