De tentoonstelling Sign Of The Times verkent de uitgesproken beeldtaal van vijf kunstenaars (Antigoon, Boris Tellegen, Henny Overbeek, Guido de Boer, Rogier Roeters) met de geweven trui als canvas. Kleding stelt ons in staat ons te onderscheiden. Een kledingstuk is het verlengde van iemands persoonlijkheid, hoe we ons kleden zegt veel over wie we zijn. Het kan van invloed zijn op gebeurtenissen, toont rijkdom, goede en slechte smaak. Of het is juist een uniform waarmee we ons conformeren aan een groep, beweging of werk.

Door de gebreide trui als canvas te nemen wordt de rijke historie van deze trui geëerd. Denk aan de Scandinavische truien, klassieke breitechnieken en traditionele patronen. Maar ook de oer–Hollandse visserstruien. De rijke geschiedenis gaat terug tot 4.000 voor Christus.

Op uitnodiging van Ruby Soho zijn de kunstenaars gevraagd hun werk te vertalen naar een trui. En zo bij te dragen aan de geschiedenis van het kledingstuk door een uitgesproken interpretatie te geven aan dit canvas.


De truien worden in de tentoonstelling naast werk van de kunstenaars gepresenteerd, waardoor een interactie ontstaat tussen de bekende technieken die de kunstenaars gebruiken en de weeftechniek. Elke trui is in een beperkte oplage van 5 exemplaren beschikbaar.

Zaterdag 8 oktober tot en met zaterdag 5 november.