PAPERCUTS – Groepshow

Sinds het ontstaan in de vroege 20e eeuw is de collage-kunst een altijd aanwezige en relevante kunstvorm geweest. Denk bijvoorbeeld aan de intense opleving tijdens de punkbeweging van de jaren ’70 en ’80. Papercuts toont deze unieke kunststroming met werken van kunstenaars die rebellie en creatieve vrijheid omarmen. 

Papercuts nodigt bezoekers uit om de wereld op een nieuwe en uitdagende manier te verkennen. Het belooft een ontdekkingsreis te worden door de spitsvondige geesten van vijf kunstenaars. De bezoeker wordt meegenomen door verschillende werelden die variëren van abstractie tot erotiek, maar ook van maatschappelijke reflectie tot radicale, subculturele esthetiek.

De deelnemende kunstenaars tonen elk hun unieke stijl en perspectief in hun collages. Nil Ultra benoemt maatschappelijke thema’s met scherpzinnige beelden, terwijl Isabel Reitemeyer de toeschouwer uitdaagt met haar gedurfde en minimalistische composities. Jeroen Blok zijn tactiele, surrealistische en dromerige werken zijn het resultaat van een maniakale werkdrift. Inez van Vuren werpt een diepgaande blik op de menselijke emoties en relaties, terwijl Maja Irene Bolier haar collages uitdagend, erotisch en prikkelend zijn.

De groepshow Papercuts nodigt het publiek uit om te verdwalen in een wereld van knipsels, lijm en opmerkelijke, handgemaakte beeldcombinaties. Het is een viering van de mogelijkheden van papier als medium en de rijke beeldtaal van de kunstenaars waarmee ze hun werk tot leven brengen.

De opening van Papercuts is op vrijdag 6 oktober om 19.00u. De kunstenaars zullen aanwezig zijn om met het publiek in gesprek te gaan en hun inspiratie te delen. Deze tentoonstelling is een unieke kans om een duik te nemen in de wereld van collage-kunst en de visuele verhalen van deze getalenteerde kunstenaars te ontdekken.

Bezoek de websites van Nil Ultra (USA), Isabel Reitemeyer (DE), Jeroen Blok (NL), Inez van Vuren (NL) en Maja Irene Bolier (AUS/NL).

Opening: vrijdag 6 oktober van 19.00 tot 22.00

Expositie: zaterdag 7 oktober tot en met zaterdag 4 november

Openingstijden: dinsdag, donderdag en zaterdag van 13.30 tot 17.00 en op afspraak.

 

RubySoho_Papercuts_Poster_IsabelReitemeyer