OUT OF STEP – Groepshow

Out Of Step – De kunst van het skateboarden

 

In samenwerking met het festival Out Of Step organiseert Ruby Soho een tentoonstelling over skateboardkunst. Het festival brengt skateboarden en de bijbehorende muziek en kunst samen. Op uitnodiging van de Bossche galerie tonen 15 (inter)nationale kunstenaars, ontwerpers en illustratoren, die een sterke band hebben met de skateboardcultuur, hun werk. Ze zijn hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor de look and feel van één van de meest toonaangevende subculturen ter wereld.


De Nederlandse kunstenaar Jeroen Blok bestiert al jaren Gentlemen Skateboards, één van de weinige Nederlandse skatemerken. Gerund door en voor skaters. Blok zal naast zijn werk speciaal voor de tentoonstelling een serie skateboards laten zien welke hij de laatste jaren heeft ontworpen voor Gentlemen. Zijn soms absurde collages en abstracte composities vormen de basis voor de prints die onder op de boards te zien zijn.


Wanneer de plank het medium is vervaagt de grens tussen kunst en object. De wereldberoemde subcultuur is altijd een broedplaats geweest van bijzondere talenten en eigenzinnige makers. Niet zelden met een sterke DIY (do it yourself) houding, waardoor zowel sportief als creatief hoge ogen gegooid worden. Een uitgesproken selectie van deze makers toont nu zijn werk bij Ruby Soho.


Voor de gelegenheid worden de krachten gebundeld met het World Skate Center en zal er in de galerie een mini ramp gebouwd worden. Zo kun je jezelf tussen de kunstwerken de kunst van het skateboarden eigen maken.