NOT IN MY BACKYARD – Duo show

Ruby Soho presenteert de duoshow Not In My Backyard van Rogér Walschots en Johan Kleinjan. Wees welkom op de opening op zaterdag 4 maart van 15.00 tot 18.00. Verwacht een heavy weight clash tussen deze twee titanen! Walschots en Kleinjan studeerden eind jaren 90 samen op de Willem de Kooning in Rotterdam en gingen hierna elk hun eigen weg. Op uitnodiging van Walschots gaan ze nu visueel de strijd met elkaar aan in de tentoonstelling Not In My Backyard.

 

Rogér Walschots zijn werk ademt het stadsleven; kapotte muren, neon en grauw beton met felle graffiti. Rauw en kapot linnen en bewerkte panelen roepen gelijk beelden van de betonnen jungle op. Zijn karakteristieke kleurenpalet met felle fluor kleuren of juist glimmend zilver doet denken aan de verlichting van lantaarns en flikkerend neon. In combinatie met snel en sierlijk gezette stroken maakt Walschots’ een werkelijkheid voelbaar die we niet kunnen zien, maar waarvan we zeker weten dat hij bestaat.

 

Johan Kleinjan tekent op zijn kenmerkende, rauwe en kleurrijke manier de wereld om hem heen. Deze vertaalt hij naar personen, objecten, voertuigen, gebouwen, dieren en gestoorde situaties. Kleinjan heeft een oog voor het absurde in het alledaagse en weet dit op een vlijmscherpe manier te vertalen in zijn tekeningen. Denk aan monstertrucks en hooligans, maar ook de verdachten uit zijn favoriete televisieprogramma “Opsporing Verzocht” maken acte de présence.

 

Speciaal voor gelegenheid brengt Ruby Soho van beide kunstenaars een gelimiteerde zeefdruk uit.

 

De opening van Not In My Backyard is op zaterdag 4 maart van 15.00 tot 18.00. De expositie is te zien tot en met de finissage op vrijdag 7 april van 15.00 tot 18.00.