BRUIT NOIR (Dineke van Oosten – solo)

Het werk van Dineke van Oosten kan niet worden vastgepind op één discipline of werkwijze. Ze mixt technieken en materialen, werkt zowel twee- als driedimensionaal. Maar kenmerkende elementen als herhaling en het werken in louter zwart–wit of met aluminum zijn onderdeel van haar signatuur en zorgen voor een eigen, unieke beeldtaal.

Het snel en experimenteel laten ontstaan van beeld in het trage, ambachtelijke zeefdrukproces staat haaks op het langzaam tot leven brengen van haar tijdrovende stempelwerken. In beide gevallen is het maakproces het belangrijkste en wanneer Van Oosten opgaat in dit proces ontstaat er magie.

De monochrome herhaling van ruwe, afgebrokkelde vormen of een glooiend lijnenspel waarin moiré ontstaat, het zijn de fouten die goed zijn. De gecontroleerde error en geordende chaos die steeds ontstaat tijdens het maken zijn de kracht van het werk van Van Oosten. Ogenschijnlijke slordigheden worden tot in perfectie uitgebalanceerd en komen samen in bruut samenhangende composities.

Zwart–wit en perfecte fouten. Het zijn de tegenstellingen die zorgen voor een solide samenhang in het werk van Dineke van Oosten, te zien in haar eerste solotentoonstelling Bruit Noir.

Bezoek de website van Dineke van Oosten.

Zondag 20 februari tot en met zondag 20 maart.