BLINDED BY THE LIGHTS (Jeroen Blok – solo)

Blok bevlogen of gedreven noemen is een understatement, bezeten komt eerder in de buurt. Zijn werk ontstaat uit een waanzinnige innerlijke drive, kunst maken omdat je niet anders kunt. Dat uit zich in een enorme werklust en productie. Hetgeen direct terug te zien is in de totale overname van de galerie, waar een groot aantal werken te zien is.

 

Het middelpunt van de tentoonstelling is het vijfluik After We Are Gone van ruim 4 meter breed. Hierin komen de verschillende door Blok gebruikte technieken samen in een nieuw geschapen wereld. Als kijker duik je erin, je moet de tijd nemen om alle details van elk beeld op te nemen en het zo volledig te ervaren.

 

Zijn werk kenmerkt zich tevens door een kritische houding, een commentaar op wat zich in de wereld afspeelt. Dit gaat gepaard met een groot verlangen naar vrijheid, een verzet tegen elke vorm van betutteling of beteugeling.

 

Zo duikt in het nieuwe werk van Blok geregeld de mens als kleine en nietige wezens op, die zich gewonnen geven of zich los proberen te worstelen van de status quo. De resultaten zijn gedurfd, dan weer ingetogen en poëtisch. Ga mee op reis en verdwaal in de wereld van Jeroen Blok.

 

Bezoek de website van Jeroen Blok hier.

 

Zondag 19 juni tot en met zondag 10 juli 2022.

Fotografie: Charlotte Hofman