BLEEDING WOOD (Paul Segers – solo)

UDC Productions (Paul Segers) verkent de complexe relatie tussen de hedendaagse, alom vertegenwoordigde technologie en onze zoektocht naar zin in een leven dat wordt overspoeld met beelden, meningen en informatie. Deze interdisciplinaire bevraging van de hedendaagse mens levert een unheimisch beeld van de realiteit op.


De destructie van de natuur door machines en technologie is zichtbaar in de installaties Intensive Care Unit en Axiom, toch ontstaat er een zalvend beeld door de klinische en esthetische presentatie. Wie moeten we eigenlijk geloven en wie gaat ons redden, de natuur of de technologie? Deze actuele issues komen terug in de collages waarin oorlog, geweld, technologie en sciencefiction naadloos samensmelten in dystopische scenes. Maar ook hier steeds weer de vraag, is het echt bittere ernst en wie heeft er eigenlijk de leiding? Kijken we niet gewoon naar de wereld van nu?


Naast beeld communiceert UDC Productions met humoristische, absurde en satirische teksten. Segers zijn One Sentence Fictions zijn typografische verkenningen – het maakproces en het totstandkomen van de letters blijft ook na veelvuldig gummen en spatiëren zichtbaar. Met aantrekkelijke koppen wordt de aandacht getrokken, waarna je direct een dieper verhaal ingezogen wordt dat onmiddellijk tot de verbeelding spreekt.Het video drieluik The Pump Jack Gang, Firestarter en The Wound roept op het eerste gezicht meer vragen dan antwoorden op. Maar in de kerk van de 21ste eeuw zou dit werk niet misstaan, sterker het zou de te volgen weg tonen en het surreële verbinden met het tastbare.


Verschillende disciplines en technieken worden met eenzelfde, treffende kracht ingezet om ons een spiegel voor te houden. Is het menens en moeten we waken voor het einde der tijden of worden we door UDC Productions expres op het verkeerde been gezet? 


Het werk van Paul Segers is (inter)nationaal tentoongesteld in galeries en musea. Waaronder (solo)tentoonstellingen in de Cacaofabriek Helmond, TAC Eindhoven, Galerie Larik en recent de PaltzBiënnale. Daarnaast runt hij de uitgeverij voor kunstboeken UDC Publishing en is hij docent op AKV | St.Joost. Ruby Soho verwelkomt UDC Productions nu voor zijn eerste solotentoonstelling in Den Bosch.


Bezoek de website van UDC Productions hier.


Zaterdag 3 september tot en met zondag 2 oktober  2022.