ANALOGUE THOUGHTS – Duo show

ANALOGUE THOUGHTS (duo show)
Larissa Schepers & Thijs Kelder

Ruby Soho presenteert Analogue Thoughts, een duo show met werk van Larissa Schepers en Thijs Kelder. Beide kunstenaars werken met traditionele, tijdrovende technieken. Schepers gebruikt textieltechnieken en Kelder glas in lood. Deze manieren van werken blijken onorthodox. Wat zegt dat eigenlijk over de huidige consumptiemaatschappij waarin geen plaats meer lijkt te zijn voor tijdrovende ambachten?

Larissa en Thijs combineren de ambachtelijke manier van werken, die zij beide van meesters hebben geleerd, met moderne thema’s. Dit levert in het geval van Schepers werken op die de communicatie van mensen in online games tegen het licht houdt. Ze heeft een fascinatie voor kralen en gebruikt verschillende technieken zoals weven, breien en borduren om haar boodschap uit te beelden. Kelder gebruikt daarentegen juist weer symbolen, iconen en emoji’s die tegenwoordig soms de communicatie met het woord over lijken te nemen. Deze symboliek van jongeren- en popcultuur vertaalt hij in zijn kenmerkende strakke lijnwerk.

Zowel Schepers als Kelder vertragen met hun werk. Een mooi contrast in een tijd waarin alles sneller lijkt te gaan. Hun werken worden langzaam en met de hand geproduceerd waardoor het resultaat je stil laat staan bij de dagelijkse rat race. Hoe lang is deze nog houdbaar en hoe gaan we hier eigenlijk mee om, wordt de kennis van een ambacht nog wel gewaardeerd?

Het werk van Schepers en Kelder wordt in dialoog geplaatst met de moderne samenleving. Zo wordt de invloed en denkwijze van twee jonge makers op de snelle consumptiemaatschappij zichtbaar. Tegelijkertijd houden Schepers en Kelder de toeschouwer een spiegel voor, zijn wij echt klaar voor een nieuwe toekomst en hoe ziet deze eruit?

De opening van Analogue Thoughts is op zondag 15 januari van 15.00 tot 18.00. De expositie is te zien tot en met de finissage op zondag 26 februari van 14.00 tot 17.00.

Bezoek de websites van Larissa Schepers en Thijs Kelder.